Klasický cukr není pro naše tělo moc zdravý, a proto se pojďme podívat na lepší alternativy. Sami uvidíte, že jejich nákup je opravdu přínosný.
Sladíme zdravě
Kokosový cukr
Klasický cukr je rafinovaný, což znamená, že je vyráběn chemickou cestou, jenž pro náš organismus není přirozená. Negativní účinky sice nejsou až zas tak hrozné, ovšem rozhodně se vyplatí dopřát našemu tělu něco mnohem zdravějšího. Tím je kokosový cukr Naklíčeno, jenž přináší řadu výhod oproti tomu klasickému. U nás stoupá na popularitě, protože více a více lidí jde vstříc přírodním surovinám.
Tento typ cukru máme díky kokosovým palmám. Z nich se nařízne květ, přičemž můžeme pozorovat vytékající tekutinu. Po jejím posbírání se nechá usušit až z ní vzniknou hnědé krystalky. Samozřejmě při celém procesu se nepoužívají vysoké teploty, abychom nepřišli o všechny drahocenné látky. Mezi ty zejména můžeme zařadit spoustu vitamínů a přírodních látek, jež jsou rozhodně prospěšné. S používáním si nemusíte vůbec lámat hlavu, protože ho lze využívat jako klasický cukr, takže ani tepelné zpracování není žádnou překážkou.
Třtinový cukr
Tento typ cukru je v současné době velice oblíbený, což je dáno i rozdílem zpracování oproti bílému. Do bílého cukru je přidávána melasa až v průběhu zpracování, ovšem třtinový má potřebnou látku už dávno v sobě, a proto se do něj nemusí přidávat uměle. Sice je o něco dražší, ale je i u nás velice dobře dostupný, a navíc je pro lidské tělo lepší. A proto třeba pokud pracujete na své postavě, tak není od věci ho zaměnit za ten klasický.
Nemusíte ho ani dávat tolik, protože jistě sami poznáte, že je o dost sladší a má i lepší chuť, jenž zaujme i náročné gurmány. V létě se dá použít do spousty nápojů, přičemž jim dodá výbornou chuť a svěžest. Receptů je spousta, což je potvrzuje fakt, že vyzkoušet nové věci se vyplácí. Zakoupit se dá v praktických baleních za výhodnou cenu, takže bude neustále po ruce. Ve finále si nemusíte odepřít slazení, protože bohatě jen postačí přejít na zdravější variantu, což je skvělí kompromis.